Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Kép

A Shrek 2. (eredeti címén Shrek 2) a számítógép-animációs 2001-es amerikaiDreamWorks Pictures-filmnek, a Shreknek 2004-ben készült folytatása. A Shrek 2.-t az Egyesült Államokban 2004. május 19-én adták ki, Magyarországon 2004. július 1-jén. A film széles körű sikere miatt további Shrek-folytatások várhatók.

 

A Shrek 2. a történelem harmadik legnagyobb háromnapos nyitányával büszkélkedhet, valamint a legnagyobbéval az animációs filmek körében 2004 legsikeresebb filmjeként.

Történet

Shrek és Fiona hercegnő nászútjukról visszatérve meghívást kapnak a hercegnő szüleitől. Fiona azonban nem közölte szüleivel, Harold királlyal és Lilian királynéval, hogy egy ogréhez ment feleségül.

Amikor Jótündér keresztanya rájön, hogy Fiona Shrek felesége, emlékezteti Harold királyt, miszerint abban állapodtak meg, hogy Fiona hercegnő az ő fiához, Szőke herceghez megy hozzá. Harold király a Jótündér sürgetésére – valamint azért, mert nem tetszik neki a tény, hogy a rokona ogre legyen – felbérli a Csizmás Kandúrt, hogy az megölje Shreket. De Csizmás Kandúr ezt végül mégsem teszi meg.

Shrek kapott a Jótündér keresztanyától egy cetlit, hogy merre van az ő bájitalt tervező helye, így elmentek oda, hogy megkérdezzék: „Van-e olyan ogre, amelyik boldogan él, amíg meg nem hal?” Amikor távoznak, Shrek, Szamár és Kandúr lopnak egy bájitalt, hogy Shrek ne legyen ogre.Kép

Szamár megkóstolta a bájitalt, de nem történt semmi, mire Shrek is megkóstolta. Az időközben esni kezdő eső elől egy istállóba mentek be mindhárman aludni . Másnap reggel Shrek tapasztalta, hogy emberré vált, Szamárból pedig ló lett (de ez csak aznap éjfélig volt hatásos).

Mikor indultak haza, zűrbe keveredtek. Jótündér keresztanya bezárta őt Fiona szobájába, Fionával pedig elhitette Szőke, hogy ő lett Shrek, és ezt Harold király is tudta.

Az esti bál előtt azt mondta a Jótündér keresztanya Haroldnak, hogy itasson meg Fionával egy olyan szerelmi bájitalt, amielynek hatása az, hogy Fiona abba lesz szerelmes, aki először megcsókolja, Shrek nagyon sietett, hogy Szőke meg ne csókolja Fionát, mert ők kihallgatták Harold királyék beszélgetését. Igen ám, de Harold, Fiona apja nem azt a teát adta oda neki, amelyikben a bájital van, hanem azt ő maga itta meg. Shrek odaért ugyan, de Szőke addigra már megcsókolta Fionát. Fiona azt hitette el egy percig, hogy tényleg szerelmes lett belé, de aztán lefejelte Szőkét. Akkor már a Jótündér keresztanya rájött, hogy nem is itatta meg vele a bájitalt és meg akarta Shreket ölni, de Harold odaugrott és békává vált, de mivel páncél volt rajta, ezért visszaverődött az átok és a Jótündér keresztanya meghalt. Aztán buliztak, és amikor vége lett a bulinak, beállított Sárkány, hogy születtek kis sárkány-szamár keverék kölykök.

Csizmás Kandúr alakja ez után már a többi Shrek animációban is megjelent.

(Harmadik Shrek, Shrekből az angyal)