Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Kép

 

A Garfield pár képből álló képregények címe, mely 1978. június 19-én látta meg a napvilágot Jim Davis tollából. A történetek címszereplője Garfield, egy lusta, kövér macska és gazdája, Jon. Később Jon kap egy kutyát, Ubult (angolul Odie).
A Garfield ma is a világ legnépszerűbb képregénye

Főszereplők

Garfield

A történetek központi szereplője. Egy étteremben született. Garfield cinikus, lusta, narancssárga színű macska, aki folyton az evésre gondol. Kedvenc étele a lasagna. Reggelenként az ő szemében a kávé egy igazi kincs. Utálja a hétfőket, a februári hónapot, a postásokat, a kutyákat, a pókokat, a vekkerét és a mazsolát. Kedvenc időtöltése az evésen kívül az alvás. A hétfőket sokszor átalussza. Kép Általában Jon fogyókúrára fogja és ilyenkor gyakori a látomás Garfieldnál és ez néha bonyodalmat okoz. Pl.: Nyalogatja a szomszéd szobrát, amiről azt hiszi, hogy fagyi. Garfield és Ubul közt nem éppen felhőtlen a kapcsolat, Garfield butusnak találja Ubult, mindig lelöki, és kigúnyolja hosszú nyelvét, és hogy mindenhova odanyálaz. Születésnapja előtt ünnepi képsorok tűnnek fel az újságban. Gazdája Jon Arbuckle.

Jon Arbuckle

Garfield és Ubul gazdája, egy 30-as éveit taposó férfi, akinek sosincs szerencséje a nőknél. Telefonon hívja fel nőismerőseit, hogy randira hívja őket, véletlen számokat tárcsáz, és minden elképzelhető dolgot megtesz annak érdekében, hogy randizhasson… Sikertelenül. Ha mégis sikerülne randit kérni, a nő vagy nem jön el, vagy nem normális. Legnagyobb női prédája Liz, aki egyben Garfield állatorvosa. Teljesen szerencsétlen. Öltözködése sem a legjobb. Általában ha randira megy, csúnya nyakkendőt vesz fel.

Születésnapja július 28-án van. Gyakran megérti Garfieldot, de sokszor fogyókúrára fogja, olyan esetekben, mikor már nem fér be az ajtón. Garfield persze ahogy lehet, kijátssza Jon fogyózási próbálkozásait. Már az első képsoron is szerepelt (1978. június 19.)Jon egy farmon nőtt fel, majd felnőtt korában költözött a városba.

Ubul

Az angol nyelvű változatban Odie-ként szerepel. Először 1978. augusztus 8-án szerepelt képsorban.Bár a filmben Liz ajándékozta Jonnak, a képregénysorozatban Jon ismerőse Lyman (aki Jon volt osztálytársa) "hagyta" Jonnál. Ubul egy elég buta kutya, éppen ezért Garfield legfőbb célpontja. Főleg nagy és csepegő nyelve zavarja a macskát. Mindig lerúgja vagy löki az asztalról az állandóan vidám és lihegő kutyust. De ha Garfield bajban van számíthat Ubul segítségére.