Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felismerés

 

 

A macskák valóban felismerik a gazdi közeledtét?

 Sok cica gazdi állítja, hogy kedvence megérzi, mikor érkezik haza autóval.

Kiderült, hogy igazuk van: a macskák kifinomult hallása jóval azelőtt megállapítja az emberi fül számára hallhatatlan magas frekvenciájú hangokból, hogy közeledik a gazdi autója, mielőtt az bekanyarodna a ház elé.

De nem csak az autóval ismerhetik fel. Például mikor iskolából megy haza a gyerek és a kis kedvence már rohan elé, hogy üdvözölje.

Kép Visszatalál?

 Sajnos előfordul olyan, amikor néhány cica gazdinak terhessé válik a kis kedvence gondozása, és ezért nem menhelyre adják be, vagy ajándékozzák, el esetleg adják el, hanem inkább kidobják őket az út szélére sok mindennek kiszolgáltatva.

De még így is előfordul, hogy ennek ellenére a cica még ragaszkodik a gazdijához és visszamegy, hozzájuk legyen a ház akár kilóméterek onnan ahol éppen kirakták őt.

 Sajnos nem minden cica éli túl az ilyet. És még szomorúbb az a tény, hogy nem csak macskáktól, hanem más állatoktól is ilyen módon próbálnak meg megszabadulni.

Pedig nem egy módja van annak, hogy humánusabb módon szabaduljunk meg a megunt házi kedvencekre. A leghatékonyabb módja ennek az ivartalanítás.