Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondozás

Macska helye kint vagy bent?

El kell döntened, hogy hol akarod tartani a cicádat. Más kellékek kellenek, ha bent a lakásba és más, ha kint a Kép szabadban. Ha bent akarjuk tartani, akkor szabad teret, kell neki biztosítanunk, hogy ő választhassa maga játszóhelyét, pihenő helyét. Ha kint akkor arra kell elsősorban figyelnünk, hogy ne tudjon kiszökni a kertből az úttestre. Bár egy fejlett cicának ez nem okoz túl sok gondot. Ha ki akar, menne úgy is ki fog.

Berendezési tárgyak:

Ha úgy döntesz, hogy a lakásban fogod tartani a kis kedvencedet, akkor nem árt felkészülni néhány, tárgyal, hiszen elég kellemetlen például mikor szét, karmolja a kedvenc fotelünket. Itt van néhány tipp, hogy mivel előzheted, meg mondjuk ezt a gondot.

- Macskakosár:

Kép Minden cicának szüksége van egy bélelt kosárra, ahol aludni tud. De ha nem akarunk venni, akkor lehet ez egy doboz is.

Alom:

A legfontosabb kellék. A legmegfelelőbb, aminek a pereme 6-8 cm, így nehezen bírja kikaparni az almot. A kismacskákat nekünk kell rászoktatni az alom használatára.

- Etetőedény:

A macskának szüksége van legalább 2 etető edényre. Egyikbe az ételt kell bele rakni a másikba, pedig a vizet.

Köröm koptatófa:

Különösen a szoba macskáknál van szükség erre a kellékre, hogy a mindennapi körömkoptatásukat el tudják végezni.

- Macskaajtó:

Ha a macskánk kint a szabadban is szeret lenni, akkor célszerű neki kialakítani egy macskaajtót, hogy amikor csak akar, ki tudjon menni, lehetőleg ne legyen nagyobb, mint egy macska, így egy nagyobb állat nem fér be.

- Fésű, kefe:

Elsősorban a hosszú szőrű macskáknál ajánlott, hiszen a kisebb szőrű macskák ki tudják fésülni a szőrüket az érdes nyelvükkel.