Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Macskafogó

 

A Macskafogó története szerint M. M. u. (Mickey Mouse Kép után) 80-ban az X bolygón a bűnözőszindikátusokba szerveződött macskák az egértársadalom teljes felszámolására törekednek. Az egerek egyik tudósa, Fushimishi professzor ennek kivédésére egy megoldáson dolgozik. Az egerek titkosszolgálata, az Intermouse egy rég visszavonult egérügynökét, Nick Grabowskit hívja segítségül, aki magányosan él „Isten háta megettei” birtokán. Grabowski feladata, hogy a tudós tervét időben célba juttassa. Az Intermouse – hogy elterelje Grabowski küldetéséről a figyelmet – csaliként egy másik ügynököt is elindít: Lusta Dicket, az egyszemélyes rendőrzenekart. 
 A macskaszindikátus alvezére, Fritz Teufel lehallgatja a megbeszélést, és négy patkány-bérgyilkost küld Grabowski után, akiknek ez az első feladatuk, mert eddig balettpatkányként tevékenykedtek.

 
 Dick gépe lezuhan az Amazonas közepén, és Grabowskinak is csak nagyon kalandos úton sikerül eljutnia Fushimishihez Pokióba. A patkányok kudarcot vallanak, és „mehetnek vissza a balettbe ugrálni”, de a hazaúton a macskák elfogják az egérügynököt. A nagy fogás örömére Mr. Gatto, a Kép macskabűnözők vezére hivatalosan is utódjává teszi Teufelt. Amikor azonban megfőzetné Grabowskit és Fushimishi bájos asszisztensét, kiderül, hogy nem számolt Lusta Dickkel és új, zenei vénával megáldott vámpír-barátaival, akiket repülőgép szerencsétlensége után ismert meg.   Sőt mi több, Grabowski egérfeletti memóriájának köszönhetően a Macskafogó is elkészül…Macskafogó2:

 Az első film végén a Macskafogó nevű gépkutya segítségével az egerek megszelídítettek minden macskát. Vagy mégsem? A pafrikai dzsungel mélyén maradt egy kisebb pacifikálatlan macskapopuláció, akik még csak nem is hallottak a Macskafogóról. Azóta is békésen üldözik az egereket. Vadászat közben elkapnak egy Stanley nevű újságíró-egeret, akinek persze eljár a szája…